Karierę gastronomiczną rozpoczął w stylowym Zamku Jan III Sobieski w Rzucewie, gdzie zakochał się w gotowaniu i upewnił się o słuszności decyzji w wyborze kierunku swojej przyszłości zawodowej. Następne lata spędził w Sopocie, kreując od podstaw bardzo prestiżową restaurację Villa Sedan. Z tej restauracji trafił do Hotelu Nadmorski**** w Gdyni gdzie rozwijał się zawodowo jako Szef kuchni.
Po 5 latach postanowił opuścić Trójmiasto, aby przygotować się do objęcia stanowiska Executive Chef w słynnym Boutique Hotelu Blow Up Hall***** w Poznaniu. Tam rozpoczął kreację nowego nurtu kulinarnego Modern Polish Cuisine, któremu jest wierny o dziś.
„Przysmaki szlacheckie”
„Domowa Paszteciarnia”
„Niezwykłe obiady”
„Pieczenie rolady, kotlety i inne mięsne fantazje”
„Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie" oraz
„Wykwintna Kuchnia Polska” ,współautor książki wydanej pod patronatem Pani Prezydentowej Anny Komorowskiej
Dwukrotnie nominowany do Kulinarnego Oskara Wyróżniony przez żółty przewodnik Gault & Millau w kategorii Szef Kuchni regionu północnej Polski Juror, coach, a jednocześnie laureat wielu ogólnopolskich konkursów kulinarnych w tym Kulinarnego Pucharu Polski Zwycięzca konkursu Wine and Food Noble Night - nagrodą było szkolenie w Ecole de Cuisine Alain Ducasse w Paryżu, jednej z najbardziej renomowanych szkół kulinarnych świata.