Już 6 grudnia o godz. 18:00 zapraszamy na siedmiodaniową kolację degustacyjną, pełną wyrafinowanych smaków, przygotowaną przez naszych szefów kuchni – Grzegorza Labudę oraz gościa specjalnego Marcina Popielarza.
Marcin, jeden z najwybitniejszych młodych szefów kuchni w Polsce i laureat prestiżowych konkursów jak S. Pellegrino Young Chef i Gaullt&Millau, wprowadzi Was wraz z Grzegorzem Labudą w świat sezonowych smaków na najwyższym poziomie.
Dopełnieniem kolacji będzie mistrzowski wybór win, skomponowany przez sommeliera Marka Gutkowskiego, który osobiście przedstawi każdy pairing, tłumacząc subtelności i harmonie, jakie wprowadza do kolejnych dań.
Cena: 299 zł za osobę z pairingiem win Data: 6 grudnia, godz. 18:00 Rezerwacje: grzegorz.labuda@sztormowastegna.pl lub tel. 797 600 617
Nie przegapcie tej wyjątkowej okazji, by zasmakować w sztuce kulinarnej na najwyższym poziomie – zapraszamy do Sztormowej!
MENU KOLACJI
Amuse bouche
Domowa metka z pumperniklem
Wino: Fratelli Alessandria Pelaverga Speziale
Przystawka zimna Łosoś solony z Jantara
Wino: Rk Riesling
Przystawka gorąca Klops Królewiecki z kiszoną cytryną w sosie kaparowym
Wino: Tormaresca Neprica Primitivo Zupa Bulion rakowy z lanymi kluskami
Danie rybne Sandacz w palonym sianie z ziołami z sosem miodowo – musztardowym, pureé z zielonego groszku z wanilią, chipsem ze skóry sandacza i piklowaną dynią
Wino: Ventisquero Reserva Chardonnay
Danie Mięsne Jeleń w cieście francuskim z żurawiną i orzechami w sosie z trawy żubrowej z pureé z topinamburu i gruszki
Wino: Peppoli Chianti Classico
Deser Sernik z rodzynkami i jeżyną
Wino: A Grower’s Touch Botrytis Semillon