Grzegorz Labuda

Szef kuchni, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, 
ambasador nurtu Modern Polish Cusine. Autor i współautor książek kulinarnych.

poznaj historię i niezwykły smak Grzegorza

Miłość do kuchni zrodzona w Zamku

Karierę gastronomiczną rozpoczął w stylowym Zamku Jan III Sobieski w Rzucewie, gdzie zakochał się w gotowaniu i upewnił się o słuszności decyzji w wyborze kierunku swojej przyszłości zawodowej. Następne lata spędził w Sopocie, kreując od podstaw bardzo prestiżową restaurację Villa Sedan. Z tej restauracji trafił do Hotelu Nadmorski**** w Gdyni gdzie rozwijał się zawodowo jako Szef kuchni.

Narodziny nurtu kulinarnego

Po 5 latach postanowił opuścić Trójmiasto, aby przygotować się do objęcia stanowiska Executive Chef w słynnym Boutique Hotelu Blow Up Hall***** w Poznaniu. Tam rozpoczął kreację nowego nurtu kulinarnego Modern Polish Cuisine, któremu jest wierny o dziś.

Autor książek kulinarnych

„Przysmaki szlacheckie”
„Domowa Paszteciarnia”
„Niezwykłe obiady”
„Pieczenie rolady, kotlety i inne mięsne fantazje”
„Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie" oraz
„Wykwintna Kuchnia Polska” ,współautor książki wydanej pod patronatem Pani Prezydentowej Anny Komorowskiej

Osiągnięcia zawodowe:

Dwukrotnie nominowany do Kulinarnego Oskara Wyróżniony przez żółty przewodnik Gault & Millau w kategorii Szef Kuchni regionu północnej Polski Juror, coach, a jednocześnie laureat wielu ogólnopolskich konkursów kulinarnych w tym Kulinarnego Pucharu Polski Zwycięzca konkursu Wine and Food Noble Night - nagrodą było szkolenie w Ecole de Cuisine Alain Ducasse w Paryżu, jednej z najbardziej renomowanych szkół kulinarnych świata.

Sprawdź autorskie menu Grzegorza