Lunche

PONIEDZIAŁEK

Przystawka zależna od pogody

CHŁODNIK Z MANGO I MELONA
imbir, mleko kokosowe, tajska bazylia, pestki dyni, olej szczypiorkowy
Lub
TOM KHA Z WARZYWAMI I MLEKIEM KOKOSOWYM
imbir, grzyby shimeji, limonka, świeża kolendra, chili

Dania główne

SAŁATKA Z MAKARONEM SOBA
tofu, mango, rzepa, ponzu, sezam, kolendra, limonka, miód, orzechy ziemne
MAKRELA GRILLOWANA
sałatka z arbuza, ogórka i mięty, orzechy włoskie, jogurt limonkowy
BAO Z WOLNO PIECZONYM BOCZKIEM
szczypior, piklowany daikon, sałatka z ogórka, frytki z batatów

Deser

SERNIK OREO
krem mascarpone i wanilia, spód z ciasteczek Oreo, bita śmietana, ziemia czekoladowa

WTOREK

Przystawka zależna od pogody

GAZPACHO
pieczone papryki, grzanki, świeża bazylia, oliwa czosnkowa
Lub
KREM Z PORA Z PALONYM MASŁEM I CHRUPIĄCYM BOCZKIEM
chipy ziemniaczane, olej szczypiorkowy

Dania główne

RAVIOLI ZE SZPARAGAMI I MASCARPONE
podsmażone kurki, parmezan, prażone orzechy włoskie, cytryna
PIZZA AL TONNO
sos pomidorowy, mozzarella, tuńczyk, czerwona cebula, kapary, oliwki, skórka z cytryny, pietruszka, pikantny miód
KURCZAK MARINARA
pierś z kurczaka panierowana, sos pomidorowy, mozzarella, coleslaw z kalarepy, ziołowe pieczone ziemniaki

Deser

MINI TIRAMISU
espresso, amaretto, krem mascarpone, kakao

ŚRODA

Przystawka zależna od pogody

CHŁODNIK Z ZIELONEGO GROSZKU I MIĘTY
cytrynowa ricotta, chili, chrupiąca mięta, olej szczypiorkowy
Lub
KREM Z KUKURYDZY Z KOLENDRĄ I POPCORNEM
popcorn maślany, kolendra świeża, olej szczypiorkowy

Dania główne

CEZAR Z GRILLOWANYM HALLOUMI
grzanki czosnkowe, sałata rzymska, parmezan, pomidory cherry, aioli
MULE W BIAŁYM WINIE
szalotka, czosnek, chili, natka pietruszki, frytki, bagietka, domowy sos tatarski
PULLED PORK BURGER
bułka maślana, coleslaw z kalarepy, piklowana czerwona cebula, aioli chipotle, frytki

Deser

MINI BROWNIE
słony karmel, jogurt, maliny

CZWARTEK

Przystawka zależna od pogody

CHŁODNIK Z ARBUZA I TRUSKAWEK
ser feta, mięta, balsamico, pieprz syczuański
Lub
ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z MIĘTĄ I CHRUPIĄCYM BOCZKIEM
boczek, listki mięty, olej koperkowy

Dania główne

MAKARON ORZO Z PISTACJAMI, GRANATEM I KOZIM SEREM
marynowane cebulki w balsamico
ŁOSOŚ Z GLAZURĄ MIODOWO-MUSZTARDOWĄ
nowalijki, groszek cukrowy, bób, szparagi, kurki, palona maślanka, olej koperkowy
PIZZA RUSTYKALNA Z SZARPANĄ WOŁOWINĄ
pesto, mozzarella, szarpana wołowina, pieczone papryki, konfitowane pomidory cherry, piklowana czerwona cebula, rukola, truflowe majo

Deser

RURKA Z KREMEM Z RICOTTY
syrop cytrynowy, miód, karmelizowana skórka z pomarańczy, letnie owoce

PIĄTEK

Przystawka zależna od pogody

TARATOR - CHŁODNIK BUŁGARSKI
ogórek, koper włoski, karmelizowane orzechy włoskie, koperek, olej koperkowy
Lub
HARIRA
ciecierzyca, kolendra, limonka, olej szczypiorkowy, chrupiąca

Dania główne

TABBOULEH Z KUSKUSU, CIECIERZYCĄ, CYTRUSAMI, ZIOŁAMI I FETĄ
kuskus, feta, harissa, cytrusy, mix ziół, pestki i nasiona
HALIBUT W CURRY KOKOSOWYM
pak choy, warzywa stir-fry, ryż jaśminowy
GYROS Z KURCZAKA
hummus, grillowane warzywa, tzatziki, pita

Deser

TAPIOKA PUDDING
mleko kokosowe, mus z mango, malina

SOBOTA / NIEDZIELA

Przystawka zależna od pogody

CHŁODNIK BURACZKOWY
jogurt grecki, jajko, rzodkiewka, szczypiorek, koperek, olej koperkowy
Lub
PIKANTNA ZUPA RYBNA Z POMIDORAMI, KOPREM WŁOSKIM I CHILI
oliwa czosnkowa, natka, kawałki ryby (klopsiki rybne), grzanki

Dania główne

PODPŁOMYK Z FETĄ I KREMOWYM SZPINAKIEM
duszony szpinak z czosnkiem, feta, oliwa czosnkowa, opcjonalnie jajko
FISH & CHIPS
dorsz, purée z groszku z miętą, frytki, domowy sos tatarski
SCHABOWY
schab panierowany, jajko sadzone, ser bursztyn, sałatka ziemniaczana

Deser

KRUSZONKA Z RABARBAREM
rabarbar z wanilią i grenadiną, kruszonka z migdałami