Grzegorz Labuda
Szef kuchni,
członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni,
ambasador nurtu Modern Polish Cusine.
Autor i współautor książek kulinarnych.
Miłość do kuchni zrodzona w Zamku
Karierę gastronomiczną rozpoczął w stylowym Zamku Jan III Sobieski w Rzucewie, gdzie zakochał się w gotowaniu i upewnił się o słuszności decyzji w wyborze kierunku swojej przyszłości zawodowej. Następne lata spędził w Sopocie, kreując od podstaw bardzo prestiżową restaurację Villa Sedan. Z tej restauracji trafił do Hotelu Nadmorski**** w Gdyni gdzie rozwijał się zawodowo jako Szef kuchni.
Narodziny nurtu kulinarnego
Po 5 latach postanowił opuścić Trójmiasto, aby przygotować się do objęcia stanowiska Executive Chef w słynnym Boutique Hotelu Blow Up Hall***** w Poznaniu. Tam rozpoczął kreację nowego nurtu kulinarnego Modern Polish Cuisine, któremu jest wierny o dziś.
![szef](https://sztormowastegna.pl/wp-content/uploads/2025/01/szef-718x1024.webp)
Autor książek kulinarnych
„Przysmaki szlacheckie”
„Domowa Paszteciarnia”
„Niezwykłe obiady”
„Pieczenie rolady, kotlety i inne mięsne fantazje”
„Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie" oraz
„Wykwintna Kuchnia Polska” ,współautor książki wydanej pod patronatem Pani Prezydentowej Anny Komorowskiej
Osiągnięcia zawodowe:
Dwukrotnie nominowany do Kulinarnego Oskara Wyróżniony przez żółty przewodnik Gault & Millau w kategorii Szef Kuchni regionu północnej Polski Juror, coach, a jednocześnie laureat wielu ogólnopolskich konkursów kulinarnych w tym Kulinarnego Pucharu Polski Zwycięzca konkursu Wine and Food Noble Night - nagrodą było szkolenie w Ecole de Cuisine Alain Ducasse w Paryżu, jednej z najbardziej renomowanych szkół kulinarnych świata.